Volgende Activiteiten  

zo 15 dec 10:00 - 16:00
Repetitiedag
ma 23 dec 20:00 -
Generale repetitie
do 26 dec 19:30 -
Kerstconcert
   

Facebook  

   

Login  

   
zondag, 03 juni 2012 00:10

Dirigent

Bente Pauwels

Bente

Op 20 juni 1986 werd er in Edegem een nieuw (b)engeltje geboren. Al gauw wisten mama en papa dat ook hun kleinste dochter niet van de stilste zou zijn. Met een zus, een tante en vriendinnen in de Koninklijke Harmonie ‘De Vrede’ in Aartselaar was het niet onverwacht dat Bente in 2001 naar de muziekschool trok. Ze leerde er saxofoon spelen bij Harry van Dijck. In augustus van datzelfde jaar koos ze ervoor om toelatingsexamen te doen in De Kunsthumaniora te Antwerpen. Zo kwam ze terecht bij Aïda van de Perre, die haar verder alle trucjes bijbracht van het saxofoon spelen. In 2006 beëindigde ze haar studie met onderscheiding.

Gedurende de jaren die ze in De Kunsthumaniora doorbracht speelde Bente in verschillende orkesten als De Noorderzonen uit Westmalle, Verbroedering uit Putte-Grens, De Vrede uit Aartselaar, SJOW uit Hoboken, De Xaverianen uit Aartselaar en Concertband De Scheldezonen uit Hoboken, waar ze vandaag de dag nog steeds speelt. In Fanfare De Noorderzonen te Westmalle is Bente sinds 2010 actief als lerares Saxofoon en Klarinet voor de nieuwe en minder nieuwe muzikanten. Sinds december 2011 is Bente de vaste dirigent van de Koninklijke Fanfare Graaf d’Elissem.

Als zangeres kwam Bente terecht bij oud-leerkrachten om als sopraan hun koor te vervolledigen, dit bij Vocaal Ensemble Reflection en Audite Nova (A-Koor), maar ze vond haar weg als zangeres in kleine coverbands als de Hoboken All Star Band, Goldfish, The once Unknown en The Grooves en het duo 2 On Stage, waarmee ze de grotere optredens kon verzegelen (NAP – bal, Boksgala Sugar Jackson,…). Sinds 2011 is ze, samen met Lynn Duijvewaardt (Conservatorium Antwerpen voor Kleinkunst), lead zangeres bij Coverband Shift Lock. Momenteel vervolledigt Bente het laatste jaar van haar studie in de richting “Bijzondere Muzikale Vorming optie Musical” te Wilrijk, waar ze lessen volgt bij onder andere Pascale de Turck, David Verbeeck, Kathleen Hikspoors en vele anderen. In september 2012 maakte Bente haar debuut als musical actrice. Ze vertolkte een van de hoofdrollen, “Fantine”, in Les Misérables.

Gelezen 4252 times Last modified on zaterdag, 08 december 2012 16:21
More in this category: « Geschiedenis Bestuur »
Login to post comments